Etiketter

, ,

I dag var en preggokompis på besök och botaniserade lite bland alla babykläder som vi fått men inte kommer hinna använda. Jag passade på att baka en kaka som är lika god som enkel. Och det är superenkelt och supergott. Det är en bärkaka och i dag hade jag hallon i men blåbär funkar minst lika bra och föredrar man päronbitar så är det säkert också supermumsigt.

20140329-173746.jpg

Så här bakar du den supermumsiga kakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa 2 ägg och 2 dl socker tills det blir vitt och fluffigt. Rör i 2,5 dl vetemjöl och om du vill 1 tesked kanel. (Här har jag en känsla av att lite citron- eller limezest kan vara hur gott som helst, eller varför inte kardemumma?)

Ta en rund form, exempelvis en springform och lägg i bakplåtspapper som du bara trycker ner lite. Häll i smeten och tryck ut den lite så den täcker botten. Strö över hallon eller andra bär och tryck ner dem lite i smeten. Hyvla kylskåpskallt sköt tunnat med en osthyvel och täck kakan. Om du vill kan du strö över pärlsocker.

Sätt in kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Den ska få fin färg men fortfarande vara lite kladdig i mitten.

Enjoy!

Annonser