Etiketter

, , ,

I morgon fyller jag år. 29.

Jag har inte riktigt hunnit fundera över det hela och således inte heller hunnit krisa. Trettioårskrisen kanske inte ska infinna sig riktigt än? Minns min tjugoårskris ganska väl. Jag satt vid köksbordet hemma hos mamma och pappa och grät utan att riktigt veta varför. Kanske av hjälplöshet eller ovisshet inför framtiden. När man fyllde 20 blev man ju vuxen. Trodde jag då.

Trots att jag inte har blivit synsk med åren har jag ändå fått en mer avslappnad inställning till livet. Det hör nog vuxenlivet till. Jag är däremot väldigt långt ifrån där jag vill vara och det är jobbigt. Jag har aldrig sett mig själv som 30 och singel men måste nog vänja mig vid tanken på att det faktiskt kan bli så. Samtidigt så kan jag inte riktigt förstå varför det är ett så stort problem. Är det ett stort problem?

Min läxa under sommaren är att jag ska vara där jag är, lyssna mer på mig själv och bli modigare. Om jag får rull på en mer avslappnad inställning till mig själv så borde saker och ting te sig mindre komplicerade. Det är min förhoppning i alla fall.

Det är långt mellan Flen och Paris men nära en trettioårskris.

Nåväl. Slutkrisat just för stunden. Tänkte passa på att berätta vad som står i min ugn just nu (fast med blåbär istället för hallon):

Härlig hallonkaka
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
ca 3 dl hallon
ca 75 gram smör (kylskåpskallt)
pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Rör ner mjölet.

2. Häll smeten i en smörpappersklädd (eller smord och bröad) tårtform.
Tryck ner hallonen i smeten så de knappt syns.

3. Skiva det kylskåpskalla smöret med osthyvel och täck hela smeten.
Strö pärlsocker över kakan.

4. Grädda i cirka 35 minuter eller tills kakan är torr på provsticka. (Här varierar det tydligen. Originalreceptet säger 30 minuter men min var fortfarande dallrig då, blev bra efter 40 minuter. La bakplåtspapper över kakan under den sista kvarten.)

Ska vara god med vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås men det kan jag inte uttala mig om.

 

Annonser