Etiketter

På tisdag jobbar jag min sista dag på myndigheten och funderar på vad jag ska bjuda på. Jag vet inte alls hur det brukar vara när någon slutar eftersom jag själv bara hann vara där i ett halvår. Jag kanske inte ska bjuda på nåt alls egentligen? En snart före detta kollega tipsade mig i alla fall om en lite annorlunda rabarberpaj som låter väldigt god. Jag ska testa göra den.

Knäckig rabarberpaj
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar

Tillagning
Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 minuter i 150 grader.

_____________________________________

Och så här kan den se ut:

Advertisements